Απολογιστική για τις πορείες στις 15 και 17 Νοέμβρη

Χαιρετίζουμε τις δυναμικές παλλαϊκές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Η επιτομή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, επέλεξε να τιμήσει την «επέτειο» του Πολυτεχνείου, με την επίσκεψη του προέδρου της Αμερικής. Την επέτειο αντίστασης σε μία δικτατορία που η ίδια εγκατέστησε ενάντια στην κομμουνιστική απειλή. Τόσο την Τρίτη όσο και την Πέμπτη χιλιάδες κόσμου στην Ελληνική επικράτεια διαδήλωσε με δυναμική και αποφασιστική παρουσία ενάντια στους καταπατητές των ζωών μας.

Η αριστερό-δεξιά κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  την μια μέρα υποδέχτηκε το Πλανητάρχη-Δολοφόνο και την άλλη τίμησε την επέτειο του πολυτεχνείου στέλνοντας απέναντι στους φοιτητές, τους εργάτες, τον λαό τους πραίτορες της με σκοπό να εμποδίσουν τις διαδηλώσεις. Δεν δίστασαν μάλιστα στις 15 να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις σχεδόν σε όλη την Αθήνα. Από τις 6 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ, η κυκλοφορία στο μεγαλύτερο μέρος της μητρόπολης  είχε απαγορευτεί για τους πολίτες της και είχε επιτραπεί για κάθε είδους ασφαλίτη και ρουφιάνο.  Είμαστε περήφανοι γιατί οι αγωνιζόμενοι προλετάριοι δεν πτοήθηκαν αλλά επέλεξαν τον δρόμο για να δείξουν το μαχητικό τους πνεύμα ενάντια στην φασιστική απαγόρευση. Με μια πολύ δυναμική και οργανωμένη περιφρούρηση η πορεία έφτασε μέχρι την Σταδίου όπου και σταμάτησε στον φραγμό της Αστυνομίας.

Χαιρετίζουμε επίσης το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι διοργανωτές των συγκεντρώσεων-διαδηλώσεων έδειξαν υπευθυνότητα και ξεκίνησαν στην ώρα τους και όχι μία και δύο ώρες μετά.

Δυστυχώς όμως για μια ακόμη φορά δεν έλειψαν οι ψευτο-αγωνιστές που με τις αναίτιες πράξεις τους αποδυνάμωσαν την πορεία και ως συνέπεια τα ματ την διέλυσαν. Πέντε αντικοινωνικά στοιχεία επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στην άσφαλτο της Σταδίου και στην συνέχεια κρύφτηκαν πάλι στην ασφάλεια που παρέχει ένα συγκροτημένο μπλοκ. Αυτή τους η πράξη οδήγησε την δυναμική πορεία στην διάλυση της, ενώ στην συνέχεια κλείστηκαν στην ασφάλεια που προσφέρει το άσυλο και διασκέδασαν καταστρέφοντας τα τραπεζάκια και το προπαγανδιστικό υλικό που είχαν στηθεί για τον εορτασμό του τριημέρου. Ταυτόχρονα οι 30 υπεραγωνιστές επιδόθηκαν σε έναν αέναο πετροπόλεμο με τις πολυκατοικίες και τα οχήματα πέριξ του πολυτεχνείου, φέρνοντας τα ματ με επιθετικό σχηματισμό μέσα στην γειτονιά μας. Στην συνέχεια κατέστρεψαν υλικοτεχνικό εξοπλισμό του πανεπιστημίου κάνοντας τον οδοφράγματα, προσπαθώντας ίσως να μιμηθούν τον Μάη του  68. Ας μην ξεχνάνε οι λουμπενοποιημένοι «σύντροφοι» όμως, ότι ο Μάης του 68 οδήγησε στον Ιούνη και σε μια ισχυρότερη δεξιά και ένα ακόμη πιο αποφασιστικό Ντε Γκωλ.

Στις 16 Νοεμβρίου μια μικρή ομάδα αυτόκλητων επαναστατών ανέλαβε χρέη ινστρούχτορα και ετσιθελικά κατέλαβε το γκίνη, παρακάμπτοντας όλες τις αγωνιστικές ομάδες που μοιράζονταν τον περιβάλλοντα χώρο του πολυτεχνείου. Με αυτή την συμπεριφορά που διέπεται από λογικές νταβατζήδων εισέβαλε στους χώρους του πανεπιστημιακού ιδρύματος εκμεταλλευόμενη την ανοχή των υπολοίπων την οποία την εξέλαβαν ως αδυναμίας. Ως Οακαν πιστεύουμε ότι αυτή αύτη η κατάληψη οδήγησε στο κρεσέντο μιας εντελώς αντικοινωνικής ψευτοεξεγερτικοτητας που έλαβε χώρα την επόμενη.

Στις 17 Νοέμβρη μάλιστα δεν δίστασαν να αρχίσουν τις συγκρούσεις (κατά ευφημισμό) πριν την λήξη της πορείας με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να αποκλειστεί στην πλατεία και να δεχτεί ακόμη περισσότερη καταστολή. Ως συνέπεια της επαναστατικότητας τους πυρπολήθηκε ένα περίπτερο στην οδό Στουρνάρη. Ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο καπελώθηκε η επετειακή πορεία, η οποία ήταν ογκωδέστατη, από αυτή τη γραφική γκρούπα.

Ας καταλάβουν όλοι οι δειλοί αγωνιστές της φλεγόμενης ασφάλτου ότι με τα σπασμένα φανάρια, το μόνο που καταφέρνουν είναι να δίνουν τροφή στα μιντιακά παπαγαλάκια της κυβέρνησης για τους αντικοινωνικές και περιθωριακές ομάδες των Εξαρχείων καθώς και πάτημα για περισσότερη καταστολή στις αγωνιστικές δομές της ευρύτερης περιοχής των Εξαρχείων.

20-11-2016

Oργάνωση για την Aνασύνταξη του Aναρχικού Kινήματος.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s