Καμία πρόκληση αναπάντητη. Στις 16 Νοέμβρη 2016 η Ελλάδα επιλέγεται ως χώρα υποδοχής του απερχόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα. Η συγκυρία κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Το κράτος κορωνίδα της παντοδυναμίας του Δυτικού καπιταλιστικού μπλοκ, μια κρατική υπερδύναμη που εξυπηρετεί κάποιες από τις ισχυρότερες οικονομικές ελίτ του πλανήτη και που ευθύνεται για μια ατέλειωτη σειρά αιματοκυλισμάτων της σύγχρονης ιστορίας, σε αυτή τη χρονική περίοδο θέλει να καταστήσει σαφές την επικυριαρχία της στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο που στην ουσία χωρίζει την Ευρώπη από το μέτωπο της Ασίας και της Ανατολής, το οποίο όπου δεν φλέγεται από τις πολεμικές συρράξεις που τροφοδοτούν ανταγωνιστικές μεταξύ τους ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, βρίσκεται σε αστάθεια.

Η στρατηγική θέση και η βαρύνουσα γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας στο χάρτη είναι στο επίκεντρο του Αμερικάνικου ενδιαφέροντος ήδη από τις αρχές του Ψυχρού πολέμου και φάνηκε και από την αμερικάνικη εμπλοκή στον Εμφύλιο το 46-49 αλλά και σε όλη την μεταεμφυλιακή περίοδο με αποκορύφωμα το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα και τη χούντα των συνταγματαρχών το 1967. Ο Ελληνικός λαός έχει δεινοπαθήσει και βασανιστεί από τις φιλόδοξες ιμπεριαλιστικές πολιτικές των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι πρόκληση λοιπόν για κάθε ευσεινήδητο αγωνιστή-αγωνίστρια, η επίσκεψη ενός προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών (έστω και απερχόμενου) ακριβώς πάνω στην έναρξη του τριημέρου για τον εορτασμό των 43 χρόνων από την μεγαλειώδη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην Χούντα και τα μεγάλα αμερικάνικα αφεντικά της που την βοήθησαν να σταθεί στα πόδια της και να σκορπίσει το σκοτάδι του φασισμού. Μια πρόκληση που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Καλούμε και μεις με την σειρά μας σε λαϊκή συσπείρωση στις 15/11. Αυτή την μέρα πρέπει να δοθεί μια δυναμική απάντηση από τα κάτω, αντίστοιχη του μεγαλειώδους λαϊκού ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015, ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τη δουλική κυβέρνηση των Σύριζα-Ανέλ που τους υποδέχονται. Εφιστούμε επίσης σε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που θα συμμετάσχουν στη διαδήλωση να επαγρυπνούν για την εμφάνιση τυχόν αντικοινωνικών, μηδενιστικών και καννιβαλιστικών στοιχείων που θα θελήσουν να κάνουν για μια ακόμη φορά το γνωστό προβοκατόρικο έργο τους, προκαλώντας επεισόδια, διαλύοντας τις πορείες με αποτέλεσμα να ξυλοκοπούνται και να δέχονται χημικά ή και να συλλαμβάνονται αθώοι διαδηλωτές. Είναι πλέον κινηματικά κατοχυρωμένο να απομονώνεται τέτοια στοιχεία και πρέπει και σε αυτή την πορεία να εξασφαλίσουμε με την κατάλληλη περιφρούρηση, στην οποία δεσμευόμαστε ότι θα συμμετέχουμε, στην εκδήλωση επεισοδίων και αντικοινωνικών πρακτικών σαν αυτές που δικαιολογούν εμπρησμούς κτηρίων και παράπλευρες απώλειες (Marfin 5/5/2010).

Είναι συλλογικό και κινηματικό καθήκον να μην δεχτούμε για μια ακόμη φορά την επιβολή του ατομικού ΕΓΩ στο συλλογικό ΕΜΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΙΣ 15/11 ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 17:30 ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ – ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ Oργάνωση για την Aνασύνταξη του Aναρχικού Kινήματος.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s