Oργάνωση για την Aνασύνταξη του Aναρχικού Kινήματος.

Κείμενο παρουσίασης.

Η παρούσα κρίση, μια κρίση όχι μόνο οικονομική αλλά και κρίση αξιών, έδωσε την ευκαιρία σε λούμπεν στοιχεία να αναδειχθούν, προτάσσοντας την δήθεν επαναστατικότητα τους, μέσα από κανιβαλικές ενέργειες, κρυμμένες πίσω από τον μανδύα του αυτοαποκαλούμενου μηδενισμού. Χρησιμοποιώντας παρωχημένες νετσαγιεφικές κορώνες, με χουλιγκανίστικο προσανατολισμό, διαμέσου της φετιχοποίησης της βίας, προάγουν την ισοπέδωση τον τάξεων και τον αποπροσανατολισμό των προλετάριων, με κούφιες και φωτοβολιδικές ενέργειες.

Αυτές οι τακτικές, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στο κίνημα, αλλά υπάρχουν δυστυχώς από τα γεννοφάσκια του, στις αρχές της μεταπολίτευσης. Πάντα «μπέρδευαν» τον αγώνα ενάντια στους καταπιεστές, με χουλιγκανίστικες συγκρούσεις πίσω από την ασφάλεια των οργανωμένων μπλοκ αγώνα. Απλά τον τελευταίο καιρό βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, στην απελπισία της κοινωνίας για αντίσταση και επιβίωση. Αντί να ωθούν τους ανθρώπους που εισέρχονται στο χώρο, στην ορθή πολιτική – κοινωνική δράση, της οργανωμένης δομής αγώνα τους κατευθύνουν στην αέναη και φαύλη, φετιχιστική βία ενάντια σε στόχους ευτελούς σημασίας και μηδενικού, όσο αφορά την επικινδυνότητα, κόστους.

Τα Εξάρχεια έχουν ένα ιδιότυπο τρόπο αντίδρασης απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις. Αναγνωρίζουμε ότι αποτελούν, αντίπαλες δυνάμεις, όμως είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Απέναντι μας είναι πρωτίστως η πολιτική ηγεσία τους. Παρόλα αυτά, ως εντολοδόχοι τους είναι ανεπιθύμητοι στα Εξάρχεια. Εκμεταλλευόμενοι αυτό το ιδιότυπο καθεστώς, οι αντικοινωνικές, δημιουργούν εστίες παραβατικότητας, ωθώντας την αστυνομία σε περισσότερη καταστολή, τις συνέπειες της οποίας όμως, γινόμαστε εμείς αποδέκτες, οι πραγματικοί αγωνιστές δηλαδή που δεν φοβόμαστε να βγούμε ανοιχτά, και να παλέψουμε για τις θέσεις μας.

Τα Εξάρχεια είναι μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε σχέση με την υπόλοιπη μητρόπολη. Αποτελεί ένα αέναο κέντρο ζύμωσης ιδεών, όπου το πολύμορφο κίνημα αναπτύσσεται δημιουργώντας εστίες αγώνα, ενάντια στην άδικη κρατική καταστολή. Δυστυχώς μαζί με το υγιές κομμάτι του  προλεταριάτου, βρίσκει σαν ζιζάνιο σε οργωμένο χωράφι, έδαφος η λουμπενοποίηση του αγώνα. Μέσα από ενέργειες με επαναστατικό μανδύα, αλλά με βαθύτατα στην ουσία χουλιγκανίστικα άτομα, παρασύρουν την άγρια νεολαία, μακρυά από τα ιδανικά της αντίστασης.

Καθημερινά ερχόμαστε έναντι συμπεριφορών, που στρέφουν την κοινωνία ενάντια στην κουλτούρα της αντίστασης που υπάρχει περιρέουσα στην γειτονιά μας. Ναρκοκουλτούρα, βία, κλοπές και ληστείες, είναι κάποια από τα καθημερινά πλέον συμβάντα που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Την τελευταία τριετία μάλιστα, αυτή η κουλτούρα έχει δηλητηριάσει ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Αθήνας, το πεδίο του Άρεως. Οι μόνοι που έχουν καταφέρει να μην καταλήξει η πλατεία, όμοια της χαβούζας του πεδίου, είναι άτομα, όπως εμείς, που τόσο σε πεδίο προπαγάνδας όσο και στο πεδίο του δρόμου, στεκόμαστε απέναντι τους, συσπειρωμένοι και αμετακίνητοι.

Ο λόγος που χρησιμοποιούμε ένα ανώνυμο μέσο, για να προπαγανδίσουμε τις θέσεις μας, είναι ο φόβος της εκδίκησης στα πρόσωπα μας. Το παρών κείμενο αποτελεί το εφαλτήριο επαγρύπνησης και προϊόν κατάθεσης της συνολικής εικόνας, για αυτό το λόγο λοιπόν, δεν απαριθμούμε εδώ συγκεκριμένα γεγονότα..  Σιγά σιγά θα ανεβάζουμε κείμενα που θα αναλύουν ενέργειες και αναλύσεις-αναλήψεις, που με μηδενιστικό-καννιβαλιστικό υπόβαθρο αποτελούν ότι απεχθανόμαστε.

Δύναμη κινηματική, συλλογική γραμμή, οργανωμένη δράση και καθημερινή προπαγάνδα είναι η μόνη λύση στην παρούσα κατάσταση.

Ενάντια στην αντιπροσώπευσή μας από μπαχαλάκηδες και λοιπούς νυκτόβιους δειλούς, που μέσα στην ασφάλεια του σκοταδιού, αμαυρώνουν τα πιστεύω μας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s